donderdag 23 juni 2016

A small sound in your head

In het S.M.A.K. loopt van 28 mei tot 4 september 2016 een knappe tentoonstelling van Lee Kit. Soms ga je onverwacht een museum binnen en dan word je verrast. Misschien geldt ‘onbekend onbemind’ in bepaalde gevallen, zeker in dit geval..

We beschikken overigens over veel talentvolle Belgische kunstenaars, maar een kijkje buiten onze landsgrenzen opent de blik op de wereld. Enkele Iraanse kunstenaars bevestigen deze tactiek.

Naast de Iraanse kunstenaars is er Lee Kit die tentoonstelt. Lee Kit is een Chinese kunstenaar uit Hong Kong. Hij tovert poëzie met readymades en hij creëert virtuele, driedimensionele composities.

In een vleugel van het S.M.A.K. verwelkomt de kunstenaar ons met een muur waarop een foto staat van een jas aan een haak. Welkom in een kader dat later als kader wordt opgemerkt.

Lee Kit dompelt me onder in een andere wereld waar kleuren mooi in elkaar overgaan. Enkele handen wijzen me de weg of net niet?

‘De kunstenaar beschrijft zijn tentoonstellingen als driedimensionele doeken, gekenmerkt door de fundamenten van schilderkunst: licht, diepteperspectief en compositie.’ Zo vermeldt het programmaboekje van het S.M.A.K. en waarheid vind je soms in boeken of in musea. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten