woensdag 16 juli 2014

wedstrijdverslag 3

Analyse 01/07/2014, België – VSA

We wisten dat het Belgische voetbal over veel potentieel beschikt. Buitenlandse clubs hadden ons talent al opgespoord. Nu was het aan de Rode Duivels om zich te bewijzen. Met een wervelend voetbalspel zetten ze de Amerikanen onder druk. Hun schitterende doelman hield aanvankelijk stand tot Kevin De Bruyne de 1-0 scoorde.  Daarna vond Romelu Lukaku het doel. De Amerikanen scoorden nog een mooi doelpunt, maar na de verlengingen trok België verdiend aan het langste eind.
In Bozar in Brussel loopt nog tot begin augustus de overzichtstentoonstelling van Michaël Borremans, 'As sweet as it gets'. Met poëtische titels en een nauwkeurige schildertechniek kan Borremans velen bekoren. Vooral de tegenstrijdigheid, het bizarre speelt een centrale rol in zijn werk.

In Bozar loopt ook nog 'No country for young men', een toespeling op de film van de Coen Brothers, 'No country for old men'. In deze tentoonstelling wordt de crisis in Griekenland op een andere manier bekeken. Griekse kunstenaars brengen op een mooie, unieke manier hun visie naar voor. Deze tentoonstelling is gratis en beslist de moeite waard.

dinsdag 15 juli 2014

wedstrijdverslag 2

Analyse 29/06/2014, Nederland - Mexico

Nederland  kroop door het oog van de naald. Pas in de tweede helft konden de Nederlanders de gelijkmaker scoren tegen Mexico. Van op de penaltystip scoorden ze de 2-1. Zoals Jan Mulder aangaf: het was een dubbeltje op zijn kant. De Mexicanen domineerden tijdens de eerste helft. Zij scoorden ook eerst. Na de gelijkmaker in de tweede helft was het hek van de dam. Met dit spel zal Nederland een tandje mogen bijsteken wanneer hun ambities verder reiken dan een kwartfinale. Toch hebben we een mooie, frivole tweede helft gezien. (Uiteindelijk heeft Nederland de kleine finale gewonnen.)

maandag 14 juli 2014

wedstrijdverslag 1

Elke dag zal ik een wedstrijdverslag meegeven van het voorbije WK.

Het zijn voor mij 5 highlights.

Analyse op zaterdag 21/06/2014, Duitsland - Ghana

In groep G speelde Duitsland tegen Ghana. Het was een match op zeer hoog niveau. Beide teams gingen volop voor de overwinning. Ghana bracht in stevige duels een wervelende wedstrijd. Duitsland probeerde door goed combinatievoetbal de Ghanezen van de wijs te brengen. 2-2 was de logische uitslag na een uitputtende en heel interessante wedstrijd.