dinsdag 15 juli 2014

wedstrijdverslag 2

Analyse 29/06/2014, Nederland - Mexico

Nederland  kroop door het oog van de naald. Pas in de tweede helft konden de Nederlanders de gelijkmaker scoren tegen Mexico. Van op de penaltystip scoorden ze de 2-1. Zoals Jan Mulder aangaf: het was een dubbeltje op zijn kant. De Mexicanen domineerden tijdens de eerste helft. Zij scoorden ook eerst. Na de gelijkmaker in de tweede helft was het hek van de dam. Met dit spel zal Nederland een tandje mogen bijsteken wanneer hun ambities verder reiken dan een kwartfinale. Toch hebben we een mooie, frivole tweede helft gezien. (Uiteindelijk heeft Nederland de kleine finale gewonnen.)

maandag 14 juli 2014

wedstrijdverslag 1

Elke dag zal ik een wedstrijdverslag meegeven van het voorbije WK.

Het zijn voor mij 5 highlights.

Analyse op zaterdag 21/06/2014, Duitsland - Ghana

In groep G speelde Duitsland tegen Ghana. Het was een match op zeer hoog niveau. Beide teams gingen volop voor de overwinning. Ghana bracht in stevige duels een wervelende wedstrijd. Duitsland probeerde door goed combinatievoetbal de Ghanezen van de wijs te brengen. 2-2 was de logische uitslag na een uitputtende en heel interessante wedstrijd.